Skip to content Skip to footer

Osam važnih saveta za opremanje svakog enterijera

Kupovina stana samo je prvi korak, odmah iza toga na red dolazi najlepši posao – njegovo uređenje. Da biste izbegli nepotrebne brige i stres, koji često ume da bude sastavni deo ovog procesa, predstavljamo vam 8 praktičnih saveta koji će vam pomoći da opremite enterijer vašeg novog stana, stvarajući prostor koji istovremeno odražava vaš lični stil i osigurava funkcionalnost.

  1. Planiranje prostora

Pre nego što krenete u kupovinu nameštaja, važno je napraviti plan. Izmerite prostorije i razmislite o rasporedu nameštaja koji želite. Ovo će vam pomoći da izbegnete kupovinu prevelikog ili premalog nameštaja, kao da obezbedite sve komade koji su vam potrebni.

  1. Odaberite stil

Bilo da preferirate minimalizam, skandinavski stil, boho, klasiku, ili nešto sasvim drugo, odabir jedinstvenog stilskog pravca olakšava kupovinu i daje koherentan izgled vašem domu, stvarajući prijatniji prostor.

  1. Investirajte u kvalitetne osnove

Kvalitetan nameštaj može biti skuplji, ali će trajati duže. Investiranje u kvalitetne osnovne komade kao što su krevet, sofa i trpezarijski sto je pametan izbor.

  1. Funkcionalnost na prvom mestu

Svaki komad nameštaja treba da ima svoju funkciju. Ako je prostor manji, razmislite o multifunkcionalnim komadima kao što su kauči na razvlačenje ili kreveti sa skladišnim prostorom.

  1. Osvetljenje kao ključni element enterijera

Dobar izbor osvetljenja može potpuno promeniti izgled prostorije. Kombinujte različite izvore svetlosti koji dolaze iz različitih uglova i visina, za stvaranje toplog i prijatnog ambijenta.

  1. Dodajte lični pečat

Dekorativni elementi kao što su slike, jastuci, tepisi i biljke dodaju lični pečat i čine prostor ugodnijim i prijatnijim za boravak u njemu.

  1. Ne zaboravite na boje

Paleta boja koju izaberete može imati veliki uticaj na raspoloženje u prostoru. Ne bojte se eksperimentisanja, ali pazite da ne preterate. Crvena boja recimo pojačava apetit, a zelena opušta i umiruje.

  1. Razmišljajte o održivosti

Birajte materijale i proizvode koji su dugotrajni i ekološki prihvatljivi. Održivi izbori su dobri ne samo za planetu, ali i za dugoročno očuvanje vašeg zdravlja.

Opremanje enterijera novog stana je proces koji treba da odražava vašu ličnost i stil. Prateći ove savete, možete stvoriti prostor koji je ne samo stilski dosledan, već i funkcionalan i udoban. Srećno sa uređenjem!

Gradimo poverenje.

Dambo Company.

Ova web stranica koristi kolačiće

Koristimo kolačiće (cookies) da bismo učinili da ova web stranica pravilno funkcioniše i da bismo mogli dalje da unapređujemo web lokaciju kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo, personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih medija i analizirali saobraćaj. Nastavljajući da koristite našu web stranicu, prihvatate upotrebu kolačića.