Skip to content Skip to footer

Kako Dambo Company sprečava pojavu vlage

Vlaga i kondenzacija predstavljaju česte probleme u novogradnjama i mogu ostaviti ozbiljne posledice na kvalitet i trajnost zgrade, kao i na zdravlje i komfor stanara. Pojava vlage često je rezultat brzog tempa gradnje, pri čemu mnogi izvođači radova ne ostavljaju dovoljno vremena da se građevinski slojevi u potpunosti osuše. Ovaj problem može dovesti do niza negativnih posledica, uključujući pojavu plesni, lošeg kvaliteta vazduha, oštećenja materijala, kao i smanjenja energetske efikasnosti objekta.

Razlika u temperaturi između unutrašnjih prostorija i spoljnih zidova, posebno na mestima gde se susreću topli i hladni vazdušni tokovi, dodatno doprinosi problemu. Kod starijih objekata, koji su izgrađeni pre desetak godina, ovakvi problemi su mnogo ređi, zahvaljujući dugotrajnijem procesu sušenja korišćenih materijala koji omogućava bolju apsorpciju vlage.

Osim toga, većina modernih fasada nije paropropusna, što sprečava prirodno “disanje” zgrade i izlazak vodene pare iz unutrašnjosti, ponašajući se kao barijera, slično najlonu.

Dambo Company je razvio rešenje za ove izazove, koristeći grafitni stiropor u kombinaciji sa Sikinim sistemom materijala za izradu paropropusnih fasada. Ovaj pristup omogućava zgradi da “diše”, efikasno uklanjajući vodenu paru i sprečavajući akumulaciju vlage unutar zidova.

Pored problema sa vlagom i kondenzacijom, u novogradnjama se često javljaju i pukotine na zidovima usled sušenja maltera, koje mogu izgledati kao paukova mreža. Ove naprsline mogu se pojaviti čak i godinama nakon završetka gradnje.

Dambo Company ove izazove prevazilazi kroz primenu veštačkog sušenja tokom faze gradnje, kao i korišćenjem mikroarmiranog maltera, koji je posebno dizajniran da spreči nastanak pukotina i osigura dugotrajnu stabilnost i integritet zgrade.

Kroz ovakav sveobuhvatan pristup, Dambo Company postavlja nove standarde u građevinskoj industriji, osiguravajući da svaki izgrađeni objekat bude ne samo siguran i zdrav za život, već i da stoji kao garancija kvaliteta i dugovečnosti.

Biranjem Dambo Company, birate pouzdanog partnera koji stoji iza kvaliteta svakog izgrađenog objekta, osiguravajući da vaš dom bude zaštićen od vlage i njenih negativnih posledica.

Gradimo poverenje. Dambo Company.

Ova web stranica koristi kolačiće

Koristimo kolačiće (cookies) da bismo učinili da ova web stranica pravilno funkcioniše i da bismo mogli dalje da unapređujemo web lokaciju kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo, personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih medija i analizirali saobraćaj. Nastavljajući da koristite našu web stranicu, prihvatate upotrebu kolačića.